top of page

'טיול שנתי- שכבת י

השנה בחודש פברואר יצאו תלמידי שכבת י לטיול שנתי באזור הנגב.

ביום הראשון של הטיול עשינו מסלול יפה בפרסת נקרות ועין סהרונים. היכרנו לעומק את האזור ונהנו מאוד. בערב לנו ב"חי בנגב" מאהל בדואי גדול, בו אכלנו ארוחת ערב, ולאחר מכן צפינו במופע של להקה עברית. במהלך המופע הלהקה לימדה אותנו על כלי נגינה שונים, שרנו, רקדנו יחד איתם שירי ישראלים. היה כיף וחוויתי.

ביום השני הפעילות הייתה מחולקת לשלוש תחנות שונות באזור מכתש רמון.

בתחנה הראשונה ביקרנו במוזיאון לזכרו של אילן רמון ז"ל שם למדנו על הדמות ופועלו. בתחנה השנייה עשינו סנפלינג היה כיף גדול מאוד. ובתחנה השלישית עברנו סדנת תאטרון עברית מעניינת ומעשירה. הסדנה הייתה מגבשת ומצחיקה.

הטיול היה חוויתי, מהנה ומעניין אנחנו שמחים שיצא לנו לחוות אותו ולהיות יחד עם חברינו. אנו ממליצים לבית הספר לקיים טיול דומה לתלמידי שכבת י' גם בשנים הבאות.

תודה על החוויה המהנה.

תלמידי כיתה י'2 

מדברים על יחסים

 

"שנוכל לדבר..."  "שנוכל לבטוח אחד בשני.."

"שנוכל לצחוק ביחד..."  "שנתעניין באותם דברים..."                         

"שתהיה אהבה.. משיכה.. כיף..."

"שיקבל אותי כמו שאני" ..."שאוכל להיות אמיתי"

 

אלה כמה מהתשובות שניתנו על ידי תלמידי שכבת י', לשאלה, מה חשוב לכם בקשר זוגי ורומנטי, על מה לא תוותרו? ועל מה בקושי ובכאב תוותרו במערכת יחסים?

במהלך חודש מאי, שכבת י' התייחסה בפעילויות לכל נושא הזוגיות, בפעילויות בסדנה, בשעורי חינוך ובהרצאה לכל נושא הזוגיות, בדגש על זוגיות בריאה וכן בקבלה של סוגים שונים של יחסים.

רן גבריאלי בהרצאתו, דיבר בעיקר על ערכים, על כך שכולנו מבינים את ההבדל בין טוב לרע. שלא לעזור לנערה שתויה במועדון, אפילו אם לא מכירים אותה, ולמנוע פגיעה – זה רע.  להתקשר למשטרה במקרה קיצוני, או לכסות אותה בסווצ'ר ולשלוח אותה הביתה – זה טוב  וזאת בעקבות מקרים שקרו ושפורסמו בתקשורת. והמסר ברור - "אל תישארו אדישים!"

 הוא דיבר, בדרכו המיוחדת על התפיסה המעוותת של קשר מיני שנמצא בסרטי הפורנו, ועל כך שצפייה בהם בעיקר הופכת את החושים לכהים.

רן חידד את ההדדיות ביחסים בין בני זוג, ושלל את המיתוס שאחד צריך להבין את השני בלי מילים. "תשמיעי את קולך", "אל תהיי בת הים הקטנה, שלקחו לה את הקול", אמר לבנות. לבנים אמר, "הרגישות היא ערך" "בעולם ששומעים על הטרדות, תנסה להבין את הרגשות בצד השני".

הנושא דובר גם במסגרת שעורי "כיוונים" ושעורי חינוך. מה זו אהבה? (אם יש לכך תשובה...) ומה ההבדל בין אהבה להתאהבות?

 

התלמידים פגשו נציגים מעמותת חוש"ן שוחחו ושמעו את סיפורם של נציגים מעמותת חוש"ן. חוש"ן (חינוך ושינוי) הוא מרכז החינוך וההסברה של קהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) בישראל. בחוש"ן חברים כ-300 מתנדבים להט"בים הנפגשים מדי שנה עם אלפי בני נוער בכל רחבי הארץ, ומאפשרים להם היכרות ישירה ובלתי אמצעית עם הקהילה הגאה. בחוש"ן מאמינים כי החינוך של בני הנוער לקבלת השונה והאחר הוא הדרך לשינוי חברתי אמיתי.

 

בשיחות משוב עלה, כי רוב התלמידים התעניינו, וחשבו שאלה הדברים שכדאי להביא לבית הספר. "הכרות עם העולמות שסובבים אותנו והכרות עם עצמנו".

דפנה פן-כהן, יועצת בבית הספר.

קסם בקאסם

תלמידי מגמת תקשורת בשכבת י' לקחו השנה חלק בתוכנית "לימוד משותף" של קרן אברהם. הפרויקט הפגיש בין תלמידי תקשורת בכפר קאסם לתמידי תקשורת בעירוני יד'

התכנית  "לימוד משותף" הותאמה לתלמידי כיתה י' הלומדים התמחות תקשורת במסלול העיוני. התכנית כללה גם עבודה משותפת של הצוותים החינוכיים בצמד בתי הספר הערבי והעברי, ומטרתה לקדם שוויון הזדמנויות, יחסים טובים, לכידות חברתית והיכרות בין אישית.

במהלך המעורבות החברתית נפגשו תלמידי תיכון עירוני יד' ותלמידי תיכון כפר קאסם 8 פעמים במהלך השנה. למפגש הראשון הגיעה נציגה מ"קרן אברהם" כדי לייצר שיח בכיתה ולהסביר על מהות הפרויקט ולאחר כן קיימו התלמידים מפגשים לימודיים משותפים: מפגש בכפר קאסם ומפגש בתל אביב, לסירוגין.

במסגרת מפגשי השיא,  שסיכמו את התכנית, הגיע לבית הספר השחקן וכוכב הסדרה "פאודה", הישאם סולימן. במפגש המרגש עם תלמידי עירוני יד' ותלמידי תיכון כפר קאסם, סיפר סולימן, את סיפור חייו. ההרצאה העלתה לדיון נושאים על זהות, תרבות ורב-תרבותיות, חשיבותה של משפחה ומסורת ועל הדחף ללכת אחרי החלום.

שירן דורון, מורה לתקשורת.

                                                                                        פרויקט הביקור

 

במסגרת הלימודים במקצוע "סוגיות בחברה הישראלית" עסקו התלמידים במגוון נושאים הנוגעים לחברה הישראלית ולדמוקרטיה בישראל. תלמידינו הכירו קבוצות שונות בחברה ונחשפו לשאלות הנוגעות לזהות, שוויון, אפליה פסולה ודעות קדומות.

כל שכבת י' לקחה חלק פעיל בפרויקט הביקור – פרויקט שבו איתרו התלמידים בית ספר אליו משתייכים תלמידים ממגזר שאינו מוכר להם (בתי ספר מוסלמיים, נוצריים, בדואים, ישיבות תיכוניות ואולפנות), חקרו את בית הספר אליו הם צפויים להגיע, כתבו שאלות לראיון, התכוננו לתצפית בשיעור ותכננו פעילות משותפת עם התלמידים בבית הספר המארח.

הביקורים, ברובם, היו כרוכים באתגרים לא מעטים (לוגיסטיים ואחרים), אך התלמידים עמדו במשימה בהצלחה רבה, והביקורים היו משמעותיים ומעניינים.

לסיכום הפרויקט - כל קבוצה הציגה את הביקור בפני הכיתה באמצעות תוצר. מטרת המקצוע בכלל והפרויקט בפרט – להפחית ככל שניתן דעות קדומות מובנות. התלמידים נהנו מאד מהמפגש עם המגזרים השונים !

                                                                                                צוות אזרחות

סמינר מודיעין באופק- מגמת ערבית שכבת י"א

 

במהלך שלושה ימים, אנו, תלמידי י"א ממגמת ערבית השתתפנו בסמינר מודיעין באופק, סמינר של מדור טל״מ בחיל המודיעין. הסמינר נערך בגבעת חביבה והשתתפו בו תלמידי ערבית מכל הארץ. במהלך הסמינר השתתפנו בשיעורים בהם למדנו על חשיבות העבודה המודיעינית ועל התפקיד המרכזי שמשחקת השפה הערבית במעגלי המודיעין. ההרצאות היו מרתקות ומעשירות !!
בנוסף להרצאות וללימודים הכרנו גם חברים חדשים מבתי ספר מכל רחבי הארץ. "מאוד נהנינו מהסמינר, ואנו שמחים שנפלה בחלקנו הזכות להשתתף בסמינר !"

כול ליסאן באינסאן- מגמת ערבית שכבת י'-י"א

מפגשי נוער ערבי יהודי- במהלך השנה ערכנו סדרת מפגשים בין תלמידי הערבית בבית ספרנו לבין תלמידי ביה"ס הערבי "אלמסתקבל" ביפו, המפגשים היו מוצלחים ומרגשים. התלמידים הכינו, אירחו, בירכו, שיתפו פעולה וקיבלו את האורחים בקבלת פנים חמה ומרשימה. במטרה להכיר את האחר, לעודד סובלנות ולהפחית דעות קדומות עברנו סדנאות ופעילויות שבהן גילינו כמה רב המשותף בין כולנו, תירגלנו ערבית, אכלנו, שיחקנו, הכרנו ונהנינו... במהלך המפגשים חיזקנו שפה משותפת וגישרנו  על פערים. מחכים לשנה הבאה להיפגש עם חברים נוספים וליצור "חברה משותפת-ערכית", אינשאללה.

שגית לסר ניצן- רכזת מגמת ערבית.

                                         תערוכה בנושא המצאות ישראליות  באשכול הפיס

 

ישראל היא בין המדינות המובילות בעולם בהמצאות, תגליות ופריצת דרך בתחומים שונים. לכבוד 70 שנה לישראל בנינו תערוכה בה  אנו מציגים מבחר גדול של המצאות ותגליות ישראליות בארבע תחומים: חקלאות וסביבה, רפואה, טכנולוגיה והנדסה, משחקים ותזונה.

 

מיכל מנדלברג, מנהלת אשכול הפיס.

טקס סיום שכבת י"ב

טקס הסיום של שכבת י"ב מחזור מ"ד. התלמידים היו שותפים מלאים בהכנת הטקס, כתיבת הטקסטים, המערכונים והכנת הקליפים. "היה טקס מצחיק, מכובד ומרגש מאוד!!!"

כבר מתגעגעים אליכם...

נועה שומרוני, רכזת שכבת י"ב.

קרנבל פורים

קרנבל פורים ענק בעירוני י״ד, אז מה היה לנו? אייל כהן, הדי ג׳י, הנחה את תחרות התחפושות, מופע מקפיץ של איזי, דוכן צמות ושזירות שיער, דוכן קעקועי חינה, קעקועי נצנצים, דוכן איפור, צלם מגנטים וקריקטוריסט. היה שמח וכיף🎉 .

תכנית חברתית שכבת י"א

בשנה זו, נדרשו תלמידי שכבת י"א בראש ובראשונה להשקעה ניכרת בתחום הלימודי - שנת בגרות ראשונה.
בתחילת השנה יצאנו לטיול שנתי בן יומיים ברמת הגולן שמטרתו הייתה להעמיק את ההיכרות עם הארץ, להכיר את הנופים והאירועים הקשורים למקומות בהם ביקרנו ולחזק את הזיקה למדינה ולמורשתה. במסגרת הטיול קיימנו טקס זיכרון מרגש אותו הכינו התלמידים באנדרטת אסון המסוקים ובצענו פעילות תרומה לקהילה עם עמותת "השומר החדש" (סיוע לחקלאים - מסיק זיתים).


בשנה זאת, המשכנו לעסוק באופן משמעותי בנושא המעורבות החברתית (אישית וקבוצתית) ובצענו מגוון פרויקטים רחב שמטרתו לחשוף את התלמידים לתחומי העשייה שונים ולקהלים מגוונים: מפגש עם ילדים (פעילות בגנים), פעילות עם מבוגרים ("טכנולוגיה זה לא לצעירים בלבד" ו"סבתא שיק"), ניקוי וזריעה צמחים בתל נוריה ועוד.


קיימנו פעילות חברתית ענפה ומגוונת ובמרכזה הכנה סדורה ומקיפה לקראת הליך המיון לצה"ל ("צו ראשון") ופעילות בתחום בטיחות בדרכים (סדנה עם עו"ד אלה שוורצמן וסימולטור נהיגה) כהכנה לכך שתלמידינו מצטרפים למעגל הנהגים. כמו כן, עברו התלמידים מגוון רחב של הרצאות, סדנאות וסיורים:


* הרצאות בנושא התמודדות והצלחה: נוח הרץ (בשבי המצרי) / נדב בן יהודה (כיצד שרדתי בהימלאיה) / נועם       גרשוני (כיצד מתמודדים עם נכות וזוכים בזהב אולימפי).
* סיור בבית המשפט העליון וסדנאות דמוקרטיה.
* סדנה אינטראקטיבית בנושא הוקרת תודה ("להזיע על המובן מאליו") עם קבוצת התיאטרון D-תיאטרו.
* הרצאה בנושא סכנות ברשת וגלישה נכונה עם מר גלעד האן.
* הרצאת המשך (לכיתה י') בנושא מיניות בני נוער - רן גבריאלי.


לקראת סוף השנה התחלנו בתהליך ההכנות למסע השכבתי לפולין, שיתקיים בתחילת שנת הלימודים הבאה.
במסגרת זו סיירנו במוזיאון "יד ושם" ושמענו עדות מפי ניצול שואה, קיימנו ערב הורים ותלמידים בו הוסבר על המסע וביצענו מפגש הכנה ראשון עם מדריכי המסע. בהקשר זה הובילה השכבה בשנה זו את טקס יום השואה, שהיה טקס ייחודי ומרגש עבור כולנו. ניתן בהחלט לומר כי מדובר בשנה מלאת תכנים ומעשירה מעין כמותה!

יורי קדר, מנהל שכבת י"א.

bottom of page